راهنمای خواندن اطلاعات بلیط هواپیما
به گزارش وبلاگ مهیار، اگر برای اولین بار است که اقدام به خرید بلیط هواپیما می کنید؛ احتمالا در خواندن اطلاعات روی بلیط دچار چالش خواهید شد.
خواندن اطلاعات بلیط به شکل درست، نه تنها به صرفه جویی در وقت شما یاری می نماید؛ بلکه باعث جلوگیری از مسائل و سردرگمی هایی می گردد که مسافران در فرودگاه با آن روبرو می شوند. پس با ما همراه باشید تا شما را با نحوه خواندن اطلاعات بلیط هواپیما آشنا کنیم.
آموزش خواندن بلیط هواپیما
در صورتی که بلیط هواپیما لحظه آخری شما چاپی یا الکترونیکی باشد؛ موارد و اطلاعات درج شده بر روی آن ثابت بوده و هیچ تغییری نخواهد کرد. با اطلاعاتی که در ادامه این مطلب عنوان می کنیم؛ با نحوه خواندن بلیط های صادر شده از سوی تمامی شرکت های هواپیمایی که تنها تفاوت اندکی در درج اطلاعات محلی با هم دارند؛ آشنا خواهید شد. به طور کلی اطلاعات روی بلیط هواپیما شامل موارد زیر است:
-
اطلاعات مسافر
-
اطلاعات مربوط به پرواز
-
اطلاعات مربوط به صادر کننده بلیط
-
اطلاعات سفر
-
اطلاعات موجود روی کارت پرواز
مرحله اول روش خواندن بلیط هواپیما؛ خواندن اطلاعات مسافر
از اصلی ترین قسمت هایی که باید پس از خرید بلیط خود آنالیز کنید؛ خواندن اطلاعات مسافر و تطبیق آن با اطلاعات شخصی خودتان است. در این قسمت با کلمات اختصاری زیر روبرو خواهید شد:
-
Mr : آقا
-
Mrs: خانم
-
Chd: کودک
-
Inf: نوزاد
معمولا برای خواندن بلیط هواپیما ماهان و بیشتر شرکت های هواپیمایی، اول باید اطلاعات مسافر را چک کنید تا در درج اطلاعات شخصی مسافر، اشتباهی رخ نداده باشد. معمولا معینات مسافر به صورت زیر روی بلیط درج می گردد:
-
نام و نام خانوادگی برای پروازهای داخلی
-
Name یا Passenger برای پروازهای خارجی
-
کد ملی برای پروازهای داخلی
-
ID Card برای پروازهای خارجی
از اصلی ترین قسمت های آنالیز بلیط هواپیما؛ خواندن اطلاعات مسافر و تطبیق آن با اطلاعات شخصی خودتان است
مرحله دوم؛ خواندن اطلاعات مربوط به پرواز
در مرحله دوم از روش خواندن بلیط پرواز به نحوه خواندن اطلاعات پرواز می رسیم. این اطلاعات عبارتند از:
-
نام ایرلاین (Airline): از جمله شرکت هواپیمایی ماهان، ایران ایر، قشم ایر، ترکیش، امارات و...
-
مدل هواپیما (Airplane Model): مانند بوئینگ، ایرباس، فوکر و داگلاس
-
کلاس کابین (Cabin Class): مانند F یا Frist Class، C یا Business Class یا تجاری و مالی یا اکونومی (Economy Class) با علامت اختصاریY
-
اندازه بار مجاز (Allowed Loggage): در این قسمت معین می گردد چه اندازه بار برحسب وزن می توانید با خود حمل کنید
خواندن اطلاعات بلیط هواپیما خارجی
مرحله سوم؛ اطلاعات مربوط به صادر کننده بلیط
در مرحله سوم از خواندن بلیط پرواز، شما باید بعضی شماره ها و اعدادی که از سوی صادر کننده بلیط معین شده اند را بخوانید و مطابقت دهید. این موارد عبارتند از:
-
شماره بلیط (Ticket No): شماره بلیط یک عدد چند رقمی و متفاوت برای هر شخص است.
-
شماره مرجع (PNR): کاربرد اصلی این شماره بیشتر در مواردی است که یک نفر برای چند نفر بلیط تهیه نموده باشد. در این صورت شماره مرجع به نفر اصلی اشاره می نماید.
-
قیمت (Price یا Payment): در این قسمت هزینه ای که برای خرید بلیط پرداخت نموده اید را به همراه مالیات (Tax) اضافه شده، خواهید دید.
-
شماره پرواز (Flight Number): در بسیاری از موارد ممکن است بیش از یک گیت ورودی برای یک مقصد وجود داشته باشد که هر کدام متعلق به یک پرواز خاص هستند. برای تشخیص گیت خود و تحویل بار، باید از شماره پرواز بهره ببرید.
-
شرایط (Statues): در صورت عادی در مقابل شرایط باید کلمه (ok) نوشته شده باشد؛ مگر اینکه مسئله ای وجود داشته باشد که باید به شرکت هواپیمایی خود اطلاع دهید.
مرحله چهارم؛ روش خواندن اطلاعات سفر
مهم ترین بخش خواندن اطلاعات بلیط، مربوط به خواندن اطلاعات سفر است. در این قسمت با موارد زیر روبرو می شوید:
-
مبدا و مقصد برای پروازهای داخلی؛ From و To برای پروازهای خارجی.
-
ساعت پرواز (Flight Time)، که به صورت HHMM نوشته می گردد. مثلا 23:10 یا 01:20.
-
ساعت رسیدن به مقصد (Arrival Time)، که به وقت محلی و به صورت تقریبی نوشته می گردد.
-
فرودگاه مبدا (Departure Airport)، که نام فرودگاه مبدا نوشته می گردد.
-
فرودگاه مقصد (Arrival Airport)، که نام فرودگاه مقصد نوشته می گردد.
انتخاب صندلی هنگام گرفتن کارت پرواز انجام می گردد و هنگام خرید بلیط نمی توانید آن را انتخاب کنید
مرحله پنجم ؛ اطلاعات موجود روی کارت پرواز
پس از تحویل بلیط خود به قسمت پذیرش فرودگاه، کارت پرواز خود را دریافت می کنید. بعضی از اطلاعات کارت پرواز تقریبا مشابه با اطلاعات بلیط است. اطلاعات درج شده بر روی کارت پرواز شامل موارد زیر است:
-
نام و نام خانوادگی و اطلاعات شخصی
-
مبدا و مقصد پرواز
-
CARRI یا شرکت هواپیمایی
-
FLIGHT یا شماره پرواز
-
CLASS یا کلاس پروازی
-
DATE یا تاریخ پرواز
-
TIME یا ساعت پرواز
-
ID یا کد ملی مسافر
-
SEQ NO: این شناسه نشان دهنده این است که شما چندمین نفری هستید که کارت پرواز خود را انتخاب نموده اید. هرچه این شماره پایین تر باشد؛ احتمال اینکه خودتان بتوانید ردیف و شماره صندلی خود را انتخاب کنید، بیشتر است.
-
SEAT (نحوه خواندن شماره صندلی هواپیما): این میزان شامل یک حرف انگلیسی و یک شماره است. شماره نشان دهنده ردیف و حرف انگلیسی نشان دهنده ستون صندلی شما است.
خواندن اطلاعات کارت پرواز
شماره پرواز چیست و چه کاربری دارد؟
با استفاده از اطلاعات شماره پرواز در بلیط خارجی و داخلی، می توانید بعد از ورود به فرودگاه برای دریافت کارت پرواز به گیت اعلام شده در این شماره مراجعه کنید. بعلاوه بعضی از اطلاعات پرواز از جمله تغییر ساعت پرواز و ساعت فرود هواپیما از روی این شماره پرواز معین می گردد.
نکته: انتخاب صندلی هنگام گرفتن کارت پرواز انجام می گردد و هنگام خریدن بلیط نمی توانید معین کنید. در صورتی که جزو اولین نفراتی باشید که به کانتر فرودگاه برای پرواز خود، مراجعه می کنید و می توانید صندلی موردعلاقه خود را انتخاب کنید.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی از خواندن بلیط هواپیما خارجی و داخلی را به شما ارائه دهیم. اگر شما هم برنامه سفر هوایی در پیش دارید، می توانید با خرید بلیط هواپیما از قاصدک24؛ سفر مطمئنی را تجربه کنید.
آموزش خواندن اطلاعات بلیط هواپیما
سوالات متداول در خصوص راهنمای خواندن اطلاعات بلیط هواپیما
-
چه زمانی می توانیم صندلی هواپیما را انتخاب کنیم؟ انتخاب صندلی در هنگام گرفتن کارت پروازانجام می گردد.
-
اطلاعات روی بلیط شامل چه مواردی است؟ اطلاعات مربوط به مسافر و سفر، اطلاعات پرواز، اطلاعات صادر کننده بلیط و اطلاعات موجود روی کارت پرواز
-
چطور شماره صندلی خود را بخوانیم؟ در قسمت اطلاعات روی کارت پرواز، میزان SEAT وجود دارد که شامل یک حرف انگلیسی نشان دهنده ستون و یک شماره نشان دهنده ردیف صندلی است.