شگفتی بزرگ مریخ که هیچ کس دلیلش را نمی داند
به گزارش وبلاگ مهیار، فارس نوشت: تجزیه و تحلیل اخیر داده های جمع آوری شده، شگفتی هایی را در خصوص مریخ نشان داده است، از جمله یک راز عجیب که هیچ کس علت آن را نمی داند.
مأموریت های متعدد دائماً در خصوص سایر سیارات منظومه شمسی، به ویژه مریخ، اطلاعات بیشتری کسب می نمایند. تجزیه و تحلیل اخیر داده های جمع آوری شده ماموریت اینسایت که به طور رسمی در دسامبر 2022 به انتها رسید شگفتی هایی را در خصوص مریخ نشان داده است، از جمله این واقعیت که این سیاره هر سال سریع تر می چرخد.
محققان از ابزاری در اینسایت به نام RISE استفاده کردند که امواج رادیویی ارسال شده به وسیله شبکه فضایی عمیق ناسا را منعکس می نماید. محققان با اندازه گیری چگونگی تغییر فرکانس این سیگنال بازتابی با مقادیر بسیار ناچیز، می توانند سرعت چرخش سیاره را به دقت اندازه گیری نمایند.
سباستین لوماستر از رصدخانه سلطنتی بلژیک، در بیانیه ای گفت: آنچه ما در پی آن هستیم، تغییراتی است که در طول یک سال مریخی فقط چند 10سانتی متر است.
آنها دریافتند که این سیاره هر سال کمی سریعتر می چرخد، که مربوط به کاهش طول 1 روز مریخی به اندازه کسری از میلی ثانیه در سال است. لوماستر اضافه کرد اندازه گیری های بسیار دقیقی لازم بود تا بتوانیم این تفاوت کوچک را که در یک دوره 900 روزه مریخی صورت گرفته، مشاهده کنیم.
این اثر کوچک است و دانشمندان هنوز در حال بحث در خصوص دلیل آن هستند. یک نظریه این است که کلاهک های یخی که در قطب های مریخ یافت می شوند ممکن است در حال ذوب شدن یا رشد باشند که توزیع جرم را در این سیاره تغییر می دهد. یافته دیگر به دست آمده از داده ها این است که هسته مریخ، که مایع است، به گونه ای در حال چرخش است که امکان اندازه گیری دقیق تری از اندازه هسته را فراهم می نماید. آخرین اندازه گیری این است که شعاع هسته بین 1112 تا 1150 مایل است.
دانشمندان به کار با داده های RISE ادامه خواهند داد و در خصوص فضای داخلی مریخ اطلاعات بیشتری کسب خواهند کرد. این تحقیق در مجله نیچر منتشر شده است.
5858
منبع: خبرآنلاین