طرز تهیه کوکو سیب زمینی آب پز شده خوشمزه و ساده
به گزارش وبلاگ مهیار، اگر دنبال غذایی ساده و خوشمزه هستید که در کمترین زمان ممکن آن را تهیه کنید، کوکوی سیب زمینی برترین گزینه است. در ادامه، طرز تهیه کوکو سیب زمینی با سیب زمینی آب پز شده را آنالیز می کنیم. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام را مرور نموده بودیم.
مواد لازم برای تهیه کوکو سیب زمینی آب پز
- سیب زمینی آب پز 3 عدد میانه
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز 1 عدد میانه
- آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه کوکو سیب زمینی آب پز شده
1. آماده کردن مایه کوکو
اولین مرحله از طرز تهیه کوکو سیب زمینی آب پز شده این است که سیب زمینی های آب پز را پوست بکنید و رنده کنید سپس پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. تخم مرغ ها را در کاسه ای بشکنید و هم بزنید تا یکدست گردد. سیب زمینی های رنده شده، پیاز، آرد، نمک، فلفل و زردچوبه را به تخم مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مایه کوکو سیب زمینی آماده گردد.
2. سرخ کردن کوکو
اکنون و در این مرحله از طرز تهیه کوکو سیب زمینی آب پز ابتدا تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد کمی روغن داخلش بریزید و اجازه دهید روغن داغ گردد بعد مایه کوکو را به شکل دلخواه تان در تابه قرار دهید و صبر کنید تا یک طرف کوکو سرخ گردد سپس کوکو را برگردانید و طرف دیگر آن را هم سرخ کنید. کوکو سیب زمینی را بعد از پخت روی دستمال کاغذی جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته گردد. کوکوی سیب زمینی با سیب زمینی پخته شما آماده است اکنون می توانید آن را با نان، سس گوجه، خیارشور و سبزی خوردن میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه کوکوی سیب زمینی
همان طور که دیدید و خواندید تهیه کوکو سیب زمینی با سیب زمینی آب پز کار ساده ای است و کافی است نکات و فوت وفن های آن را کامل در نظر داشته باشید تا حاصل کارتان یک غذای خوشمزه برای شام سبک یا میان وعده های روزهای مختلف تان باشد.
نکات مربوط به وا نرفتن و پف کوکو
برای این که طرز تهیه کوکو سیب زمینی آب پز شما وا نرود باید به نکات زیر دقت کنید: یادتان باشد انتخاب سیب زمینی مناسب هم حتی در این نکته مهم است:
- پخت کامل سیب زمینی: سیب زمینی ها باید به طور کامل پخته شوند تا بعد از رنده شدن آب نیندازند و باعث شل شدن مایه کتلت نشوند.
- گرفتن آب سیب زمینی: بعد از رنده کردن سیب زمینی، حتما آب آن را با دست یا پارچه بگیرید تا مایه کتلت سفت و منسجم گردد.
- استفاده از تخم مرغ به میزان مناسب: کمبود تخم مرغ باعث وا رفتن کتلت می گردد.
- استفاده از آرد یا پودر سوخاری: اضافه کردن آرد یا پودر سوخاری به مایه کتلت، به انسجام و پف کردن آن یاری می نماید. طرز تهیه کتلت با انواع آرد را هم می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
- استراحت دادن مایه کتلت: بعد از مخلوط کردن مواد، به مایه کتلت 15 تا 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا خودش را بگیرد.
- سرخ کردن در روغن داغ: برای سرخ کردن کتلت، از روغن داغ بهره ببرید تا یهویی خودش را بگیرد و وا نرود.
- برگرداندن به موقع کتلت: صبر کنید تا یک طرف کتلت به طور کامل سرخ گردد و سپس آن را برگردانید.
روش های مختلف تهیه کوکو سیب زمینی
برای تهیه کوکو سیب زمینی می توانید روش های مختلفی را امتحان کنید اما یکی از رایج ترین ها در پخت کوکو سیب زمینی این است که مایه آن را کاملا کف تابه پهن کنید و بعد برگردانید و سمت دیگرش را سرخ کنید. طرز تهیه کوکو سیب زمینی ساده به این روش را در کتاب کاله با جزییات می توانید مطالعه کنید.
اما در کنار این روش های رایج می توانید با اضافه کردن ژامبون به کوکو سیب زمینی نوع متفاوتی از آن را تجربه کنید. طرز تهیه کوکوی سیب زمینی با ژامبون را در کتاب کاله مطالعه کنید.
در کنار این روش ها استفاده از سبزیجات معطر مثل جعفری، تره، شوید و ریحان هم باعث خوشمزه شدن این غذای ساده می گردد اما استفاده از انواع پنیر هم در ترکیب مایه کوکوی سیب زمینی کار رایجی است پس از اضافه کردن پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا غافل نشوید.
منبع: کتاب کاله