بهانه تازه ترامپ برای خروج آبرومندانه از افغانستان چیست؟
به گزارش وبلاگ مهیار، ترامپ که در پی عملکرد ضعیف تحت فشارهای زیادی است و در انتخابات نوامبر نیز شرایط متزلزلی دارد؛ پس از اعطای امتیازات گسترده به طالبان اکنون با دستاویز قرار دادن کرونا به دنبال خروج آبرومندانه از افغانستان است.
به گزارش دفتر منطقه ای وبلاگ مهیار، آمریکا با بیش از یک میلیون و 130 هزار مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا و مرگ بیش از 65 هزار نفر حدود یک سوم موارد ابتلا و تلفات به این ویروس را در دنیا دارد و ترامپ نیز به دلیل عملکرد ضعیف دولتش در مقابله با این ویروس تحت فشارهای بسیاری واقع شده است.
این فشارها در حالی بشدت افزایش یافته که ترامپ با توجه به شرایط متزلزلش در نظرسنجی های ایالتی، کار بسیار دشواری را در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در نوامبر 2020 (آبان ماه سال جاری) دارد.
بعضی نظرسنجی های تازه حاکی از آن است که جو بایدن نامزد دموکرات ها در بعضی ایالت های کلیدی از وی پیشی گرفته و در نظرسنجی دیگری که همزمان با انتخابات درون حزبی بین نامزدهای دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا انجام شد، جو بایدن با کسب 53 درصد آرا در انتخابات این کشور در صندلی اول و ترامپ با 43 درصد در صندلی دوم واقع شده است.
ترامپ که در تبلیغات انتخاباتی اش در سال 2016 نیز بر شعار انتها دادن به ماجراجویی های نظامی آمریکا و بازگرداندن نظامیان این کشور به خانه تاکید داشت با نزدیک شدن انتخابات نوامبر به بهانه شیوع ویروس کرونا کوشش هایش را برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان شروع نموده است.
دوشنبه هفته گذشته شبکه خبری ان بی سی در گزارشی به نقل از دو مقام فعلی و یک مقام سابق کاخ سفید فاش کرد که رئیس جمهور آمریکا طی روزهای اخیر بارها مشاوران نظامی و امنیت ملی خود را برای خارج کردن تمامی نیروهای آمریکایی از افغانستان در بحبوحه بحران کرونا تحت فشار گذاشته است .
به گفته این مقامات آمریکایی، ترامپ تقریباً هر روز در گفت وگو با مشاوران خود از شرایط نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان در بحبوحه بحران کرونا و احتمال ابتلای آنها به این بیماری همه گیر گلایه می کند و آنها را برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان تحت فشار می گذارد.
پافشاری ترامپ برای خروج از افغانستان اما با واکنش مشاوران نظامی اش روبرو شده است، آنها می گویند که اگر قرار باشد آمریکا به دلیل شیوع ویروس کرونا در افغانستان نیروهای خود را خارج کند، با همین معیار باید نیروهای آمریکایی از کشورهای دیگری مانند ایتالیا نیز خارج شوند .
براساس توافقنامه صلح آمریکا و طالبان که در 29 فوریه (10 اسفند 1398) در قطر به امضا رسید نیروهای آمریکایی قرار است که با شرط متعهد بودن طالبان به توافقنامه در یک بازه زمانی 4.5 ماهه به 8600 نظامی کاهش یابند.
این در حالی است که بر اساس گزارش ها، حملات طالبان 70 درصد پس از امضای توافقنامه افزایش یافته است اما فرایند کاهش نیروها جلوتر از برنامه واقع شده است.
سی ان ان در این باره نوشت که شمار کنونی نیروهای آمریکایی پس از گذشت دو ماه از امضای توافقنامه قطر به کمتر از 10 هزار نفر کاهش یافته و فرایند سریع خروج نیروها از افغانستان که دلیل آن همه گیری کرونا عنوان شده باعث می گردد تا نیروهای آمریکایی پیش از موعد مقرر از افغانستان خارج شوند.
ترامپ پس از ناکامی استراتژی جنگی اش برای افغانستان، درباره اطلاعات جنگ این کشور پنهانکاری نموده و از افشای عمومی آن نیز جلوگیری می کند؛ مایکل روبین پژوهشگر موسسه امریکن انترپرایز درباره توافق آمریکا با طالبان اظهارداشت که بدون تعهد دریافت از این گروه برای آتش بس و یا کاهش خشونت ها علیه نیروهای افغان آمریکا مصمم است تا افغانستان را تحت هر شرایطی ترک کند.
به گفته وی توافقنامه آمریکا و طالبان توافقی برای برقراری صلح در افغانستان نیست بلکه پوششی است تا واشنگتن نیروهایش را از افغانستان خارج کند.
پیش از این نیز مایکل مورل معاون سابق سازمان سیا گفته بود که مذاکرات آمریکا و طالبان برای یافتن راهی برای انتها دادن به جنگ در افغانستان نسبت بلکه به منظور خروج آبرومندانه از این کشور انجام شد.
اکنون نیز به نظر می رسد که ترامپ با دستاویز قراردادن کرونا، دستیابی به توافق با طالبان از هر طریق ممکن و اعطای امتیازات گسترده به این گروه و با توجه به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نظر دارد تا با تبلیغات رسانه ای توافقنامه قطر را به مثابه یک پیروزی سیاسی در کارنامه سیاسی دولتش ثبت کند و شانس خود را نیز برای پیروزی مجدد در انتخابات ماه نوامبر افزایش دهد.
.
منبع: خبرگزاری تسنیم