تشکیل ستاد ویژه در وزارت جهاد کشاورزی برای حل مشکل گرانی مرغ

به گزارش وبلاگ مهیار، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره افزایش قیمت مرغ گفت: از زمانی که جهش قیمت مرغ رخ داده است ستادی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده تا به سرعت این مشکل رفع گردد.

تشکیل ستاد ویژه در وزارت جهاد کشاورزی برای حل مشکل گرانی مرغ

به گزارش گروه مالی وبلاگ مهیار، مرتضی رضایی معاون امور فراوریات دامی وزارت جهاد کشاورزی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره افزایش قیمت شیر اضافه کرد: برای معین قیمت کالا در سازمان حمایت آنالیز کارشناسی می گردد و بعد از آن در ستاد تنظیم بازار مطرح و مورد تصویب قرار می گیرد.

وی ادامه داد: نهاده های دامی به شدت افزایش قیمت داشته اند، چون تأمین آن با کسری روبرو بوده است و دامداران به ناچار از خوراک جایگزین استفاده نموده اند حتی بعضی از خوراک های رایج که وارداتی نیست با افزایش قیمت روبرو شدند.

رضایی با اشاره به اینکه در خارج از فصل فراوری این محصولات هستیم گفت: در آنالیز سازمان حمایت قیمت تمام شده شیر خام حتی بالاتر از 4 هزار و 500 تومان است که این قیمت با تفاهم با دامداران اجرا شده است.

وی درباره اختلاف قیمت گذاری شیر خام اضافه کرد: قیمت 4 هزار و 150 تومان بر اساس تأمین 100 درصد نهاده های وارداتی با قیمت مصوب بوده است، ولی تأمین نهاده ها به صورت ماهانه تعیین می گردد.

معاون امور فراوریات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر صنایع لبنی دیده نشوند فراوری شیر خام معنا پیدا نمی نماید.

وی درباره افزایش قیمت مرغ اضافه کرد: از زمانی که جهش قیمت مرغ رخ داده است ستادی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده تا به سرعت این مشکل رفع گردد.

رضایی ادامه داد: ازمرداد ماه هشدار این تغییرات در قیمت داده شده بود.

معاون امور فراوریات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قیمت مصوب جوجه یکروزه دو هزار و 900 تومان است که این قیمت در اسفند سال گذشته هزار و 490، فروردین سال جاری 540 تومان، اردیبهشت 899 تومان، خرداد هزار و 400 تومان، تیر دو هزار و 70 تومان، مرداد هزار و 10 تومان، شهریور 795 تومان بود و این قیمت در حال حاضر دو هزار و 100 تومان می باشد.

وی اضافه کرد: اگر جلوی ضرر و زیان مرغداری ها گرفته و قیمت ها هم اصلاح نگردد مرغداری ها، گله های خود را حذف می نمایند.

رضایی ادامه داد: باید صنعت مرغ مادر را نجات دهیم، چون اگر جوجه نباشد شاهد این اتفاقات خواهیم بود.

معاون امور فراوریات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس آمار سامانه جامع تجارت، تا 30 آبان ماه دانه روغنی هزار و 330 هزار تن، کنجاله سویا 903 هزار تن، جو هزار و 251 هزار تن و ذرت شش میلیون و 380 هزار تن وارد کشور شده است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار ماهیانه 750 هزار تن ذرت، 350 هزار تن کنجاله سویا و نزدیک به 300 هزار تن جو در فصل بهار و در 6 ماهه دوم سال 500 هزار تن جو احتیاج کشور است.

رضایی گفت: در تامین نهاده های ذرت و کنجاله سویا نسبت به احتیاج کشور عقب هستیم که دلیل آن هم کاهش فراوری است.

معاون امور فراوریات دامی وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد: درسطح شهر تهران روزانه 300 تن مرغ گرم با قیمت 18 هزار و 500 تومان توزیع می گردد و از روز های بعد در صورت موفقیت این طرح در سایر شهر ها هم انجام خواهد شد البته در کنار این طرح روزانه 200 تن مرغ منجمد با قیمت 15 هزار تومان در شهر تهران عرضه می گردد.

وی ادامه داد: بر اساس پیش بینی از هفته آینده قیمت مرغ تا چند هزار تومان کاهش پیدا می نماید.

رضایی گفت: امروز صددرصد نهاده ها برای صنعت مرغ تامین شده است و مرغداران می توانند به فراوریات خود با قدرت ادامه دهند.

سید احمد مقدسی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: قیمت شیر خام بر اساس تامین صددرصد نهاده های دامی، چهار هزار و 150 تومان اعلام شد، ولی قیمت پیشنهادی ما چهار هزار و 480 تومان بوده است.

وی اضافه کرد: با توجه به میزان تامین نهاده ها در هفت ماهه سال جاری و با شرایط موجود قیمت تمام شده شیر خام پنج هزار و 700 تومان است.

مقدسی ادامه داد: دامداران از ابتدای سال تا به امروز حداکثر 33 درصد سویا، 61 درصد جو و 47 درصد ذرت را با نرخ مصوب دریافت و مابقی آن را به وسیله بازار آزاد تهیه نموده اند و در سایر نهاده ها هم، غذای دام حدود 60 درصد آن علوفه است که صددرصد آن در داخل فراوری می گردد مثل ذرت علوفه ای و یونجه خشک که سال جاری بالای 50 درصد افزایش قیمت داشته اند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران گفت: قیمت شیر خام در تیرماه سال جاری از دو هزار و 390 تومان به سه هزار و 300 تومان مصوب شد و صنایع لبنی هم این مبلغ را ماهیانه 50 تا 100 تومان افزایش داد که آخرین مبلغ پرداختی به گاوداران در آبان ماه حدود چهار هزار و 300 تومان بوده است.

وی اضافه کرد: قیمت مصوب شیر خام چهار هزار و 500 تومانی به شرط تامین صددرصد نهاده ها است و در غیر این صورت امکان تمکین برای فراوری نماینده نیست.

سید محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع فراورده های لبنی در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: قیمت شیر خام 65 درصد بر قیمت نهایی محصولات لبنی تاثیر دارد و افزایش قیمت شیر خام در سبد خانوار نمایان می گردد.

وی اضافه کرد: در جلسه سازمان حمایت با نظر کارشناسی قیمت شیر خام چهار هزار و 150 تومان اعلام شد.

بنی طبا ادامه داد: تا زمانی که قیمت شیر خام تعیین نگردد امکان تعیین شدن محصولات لبنی وجود ندارد و در جلسه سازمان حمایت بر اساس قیمت شیر خام چهار هزار و 150 تومان، قیمت 10 قلم کالای پرمصرف لبنی خانوار تعیین شده است، ولی ظرف دو روز قیمت شیر خام به چهار هزار و 500 تومان تغییر کرد.

وی توضیح داد: نظارتی که بر قیمت مصوب محصولات لبنی وجود دارد در قیمت شیر خام و نهاده ها نیست و اگر قرار بر نظارت هست باید بر کل زنجیره نظارت انجام گردد.

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی درباره تخلفات صنایع لبنی گفت: احتمال تخلف در هر صنعتی وجود دارد که باید با آن برخورد گردد، ولی درباره قیمت مصوب محصولات لبنی، گزارش مستندی به سازمان حمایت و تعزیرات طی یکسال گذشته نرسیده است.

وی ادامه داد: در کالا های غیر مشمول قیمت مصوب، افزایش هزینه های فراوری موجب بالا رفتن قیمت شده است.

بنی طبا اضافه کرد: طی پنج ماهه گذشته در محصولات پتروشیمی 78 درصد افزایش قیمت داشتیم که در بسته بندی ما موثر است و همچنین در شیر خام هم 50 درصد افزایش قیمت داشتیم.

وی گفت: در آیین نامه قیمت گذاری محصولات ساخت داخل بر اساس اسناد ارائه شده، مجوز قیمت عرضه محصولات در بازار داده می گردد و تخلفی هم صورت نگرفته است.

پرویز فروغی، دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره دلایل افزایش قیمت مرغ گفت: نهاده ها توسط دولت گران شده است، ولی قیمت مرغ بر اساس قیمت های گذشته محاسبه می گردد و تعزیرات هم برخورد می نماید.

وی اضافه کرد: قرار بود در بازارگاه، نهاده ها به صورت هماهنگ در اختیار مرغداران قرار گیرد، ولی عملیاتی نشده است، چون نهاده ها به موقع و به اندازه به مرغداران نمی رسد و همچنین در توزیع نهاده ها هم تبعیض وجود دارد.

فروغی با انتقاد از کوتاه شدن مدت پرورش مرغ به 40 روز هم گفت: کیفیت نهاده ها پایین است و حداقل در 40 روز نسبت به میانگین نهاده استاندارد، وزن مرغ حدود 400 گرم عقب افتاده و جای رشد دارد، ولی مرغدار به دلیل نبود نهاده باید زودتر مرغ را به بازار ارائه دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "تشکیل ستاد ویژه در وزارت جهاد کشاورزی برای حل مشکل گرانی مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تشکیل ستاد ویژه در وزارت جهاد کشاورزی برای حل مشکل گرانی مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید