طرز تهیه: 7 قهوه به سبک غیرمعمول
به گزارش وبلاگ مهیار، قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است و روش های مختلفی برای درست کردن آن وجود دارد، اما معمولا یکی دو روش درست کردن آن در سراسر جهان محبوبیت بیشتری دارد و مرسوم تر است. اما نکته قابل توجه این است که در نقاطی از جهان روش هایی برای درست کردن آن وجود دارد که شاید تابه حال نشنیده باشید با خبرنگاران همراه باشید تا در ادامه 7 روش غیر معمول از تهیه قهوه در کشورهای مختلف را برایتان بیان کنیم.
مقاله مرتبط:
جشن قهوه اتیوپی
داستان اصلی قهوه به اتیوپی برمی گردد، زمانی که یک چوپان بز متوجه شد که پس از مصرف یک نوع توت خاص گله اش پر از دانه هایی شده است. او این موضوع را به راهبان محلی خبر داد و آن ها این توت های متخلف را درآتش انداختند. اما پس از انداختن آن ها در آتش ظاهرا عطر و بوی قهوه آن ها را تسلیم نموده و تصمیم گرفتند که از این دانه ها یک نوشیدنی درست نمایند. جدا از اینکه تمامی این داستان ها حقیقت داشته باشند یا خیر، اتیوپی فرهنگ منحصربه فرد خود را در خصوص قهوه حفظ نموده است، یکی از آن ها مراسم پرزحمت و مشهور جشن قهوه است که بوسیله بانوان انجام می گردد و هنوز جزئی از زندگی روزمره آن ها است. جزئیات تهیه قهوه در این مراسم بسیار زیاد است ، اما تقریبا به شیوه ای که در زیر بیان میکنیم تهیه می گردد: 1. بوته کندر را دود می نمایند. 2. دانه های سبز قهوه را روی یک منقل کباب می نمایند و زمانی که کباب شدند آن ها را بوسیله یک هاون و دسته اش آسیاب می نمایند. 3. دانه ها را به همراه آب در ظرفی به نام jebena که از خاک رس است و گردن بلندی دارد و ته آن گرد است میریزند تا جوش بیاید. 4. زمانی که آماده سرو شد وسیله دیگری را به عنوان صافی (موی اسب، لباس و چیزی شبیه به اینها) روی دهانه کوزه قرار می دهند و سپس قهوه خالص به دست آمده را درون فنجان ها می ریزند. 5. برای مزه بهتر به آن شکر (گاهی نمک یا کره) اضافه می نمایند. در مراسمی که مردم کشور نوبی (حبشه) در اطراف اسوان در جنوب مصر برگزار می نمایند قهوه را به ترتیبی که در بالا ذکر شد درست می نمایند با این تفاوت که چاشنی هایی نظیر میخک، زنجبیل و هل نیز همراه با دانه های قهوه مورد استفاده قرار می گیرند. این چنین مراسمی در سودان نیز برگزار می گردد.
قهوه اندونزی
یکی دیگر از روش های منحصربه فرد، روش سنتی اندونزی در تهیه قهوه است که به نام kopi tubruk (در زبان اندونزیایی به معنای قهوه فوری) معروفیت دارد. به روشی ساده که در ادامه می خوانید، تهیه می گردد: 1. یک تابه را از آب پر نموده و روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. 2. یک قاشق غذا خوری از قهوه را به همراه شکر در یک لیوان ریخته و به خوبی مخلوط می کنیم. 3. هنگامی که آب کامل به جوش آمد آن را به این مخلوط اضافه نموده و به خوبی هم میزنیم . 4. و پس از 5 دقیقه که قهوه کمی ته نشین و سرد شد می توان آن را میل کرد. نکته کلیدی تهیه این قهوه این است که نگذارید آب خیلی بجوشد و از قهوه ریز و با کیفیت بهره ببرید و هنگام خوردن آن زمانی که به ته فنجان می رسید جرعه جرعه و با دقت بنوشید .
قهوه ترک
طرز تهیه قهوه ترک مرسوم است و تقریبا در همه نقاط جهان از آن استفاده می نمایند؛ مثلا دربسیاری از کشورهای خاورمیانه ،شمال آفریقا و بالکان ها. این روش بسیار شکیل و سریع است که حاصل آن یک نوشیدنی غلیظ، قوی و خوش طعم است. 1. به دانه های بسیار ریز قهوه (باید به شکل پودر باشد، در کشورهای عربی به عنوان چاشنی به آن هل هم اضافه می نمایند) آب اضافه نموده و آن ها را در یک ظرف که به شکل گل لاله است و دسته بلندی دارد (درزبان ترکی به نام cezve معروف است) ریخته و به خوبی هم میزنیم. 2. روی یک حرارت میانه می گذاریم تا جوش بیاید. اما باید حواستان کاملا به این ترکیب باشد. 3. زمانی که کمی جوشید یا کف کرد آنرا از روی حرارت بر میداریم و اجازه می دهیم به مدت 30 ثانیه خنک گردد. 4. مجددا آنرا برروی حرارت قرار می دهیم تا دوباره به جوش بیاید. 5. یک بار دیگر مراحل 3و4 را تکرار میکنیم(در واقع این ترکیب را 3 بار روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاید) 6. این نوشیدنی سیاه حاصل را در فنجان های کوچک سرو کنید. در این روش تهیه یک لایه ذرات قهوه در ته لیوان ته نشین می گردد (اغلب برای گرفتن فال از آن ها استفاده می گردد) و باید یک لایه کرمی و کف آلود در روی این نوشیدنی وجود داشته باشد. یک ضرب المثل ترکی در خصوص این قهوه می گوید باید مزه ای این گونه داشته باشد مانند جهنم سیاه، مانند مرگ نیرومند، مانند عشق شیرین .
قهوه تخم مرغ اسکاندیناوی
روش تهیه این قهوه بسیار آسان است و نتیجه آن یک قهوه قوی می گردد که تلخ هم نیست. تخم مرغ در این قهوه 3 نقش دارد: یکی برای چسباندن دانه های قهوه به یکدیگر و ته نشین کردنشان، برای خنثی کردن اسیدیتیه قهوه و خنثی کردن بعضی مواد شیمیایی که باعث تلخ شدن قهوه می گردد. 1. در یک ظرف آب ریخته و بگذارید تا جوش بیاید. 2. دانه های درشت قهوه را در یک کاسه بریزید(برای هر فنجان یک قاشق غذاخوری قهوه) 3.یک تخم مرغ را به همراه پوسته آن درون دانه های قهوه شکسته و همه مواد را با هم به خوبی مخلوط می کنید. یکی دو قاشق غذاخوری آب سرد این کار را راحت تر می نماید. 4.زمانی که آب جوش آمد این مخلوط قهوه-تخم مرغ و پوسته اش را به آن اضافه می کنید (مواظب باشید که این مخلوط نباید زیاد بجوشد) و به خوبی هم میزنید. 5. برای مدت 5 دقیقه بگذارید بجوشد. سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید این کار مخلوط قهوه و تخم مرغ را ته نشین می نماید. 6. برای سرو آن از یک ملاقه بهره ببرید. در این نوشیدنی ما به احتمال زیاد به کرم نیازی ندارید.
قهوه مالزی
دانه های قهوه را با کره (یا مارگارین) و شکر سرخ می نمایند که به قهوه یک طعم کارامل سوخته می دهد. قهوه سفید و مشهور ایپو (ipoh) که بدون شکر سرخ می گردد، نوشیدنی لطیف تر و تصفیه شده تری است. 1. فیلتر (صافی) را در یک ظرف بزرگ قرار می دهیم. 2. دانه های قهوه و آب داغ (اغلب جوش آمده) را در آن می ریزیم - حدود نصف فنجان قهوه برای یک کوارت (پیمانه هایی در حدود یک لیتر) آب. 3. حداقل به مدت 5 دقیقه آن را رها نموده تا ته نشین گردد. 4. فیلتر را از روی ظرف برداشته و روی فنجان قرار می دهیم و قهوه را درون آن می ریزیم. 5. سپس در صورت لزوم یک لیوان آب داغ را برای رقیق تر شدن قهوه به آن اضافه می کنیم، و شکر و شیر غلیظ را برای طعم بهتر به آن می افزاییم. در سنگاپور نیز با روشی مشابه قهوه را تهیه می نمایند. در هنگ کنگ هم این قهوه با یک شیرچایی سنتی مخلوط می گردد و نوشیدنی که به نام yuanyang شناخته می گردد حاصل آن خواهد بود.
قهوه برزیلی (cafezinho)
برزیلی ها قهوه معمولی نمیخورند ،آن ها cafezinho (در زبان پرتغالی به معنای قهوه کوچک سیاه و سفید) که قهوه ای بسیار شیرین و قوی است را در فنجان های کوچک می نوشند. آن ها این قهوه را در هرجا و هر زمان می نوشند- از پمپ بنزین تا پیاده روها تا بوتیک های شیک. در این شیوه هم از لباس به عنوان فیلتر استفاده می نمایند. 1. قهوه و آب را در یک ظرف مخصوص که فقط برای درست کردن قهوه از آن استفاده می گردد میریزیم. درحدود نصف فنجان آب و یک یا دو قاشق چای خوری شکر برای هر cafezinho. 2.مخلوط را روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید و آنرا هم میزنیم تا از حل شدن شکر مطمئن شویم. 3.آن را از روی اجاق گاز برمیداریم، و به ازای هر cafezinho یک قاشق چای خوری قهوه ریز به این مخلوط اضافه نموده و به خوبی هم میزنیم. 4.به آرامی این مخلوط را از یک صافی رد میکنیم و در فنجان میریزیم.(از کاغذ نیز می توان به عنوان صافی استفاده کرد).
قهوه فیلترشده هند جنوبی
هندی ها بیشتر به خاطر چای ادویه دارشان مشهور هستند تا قهوه اما، افراد خبره در این زمینه ادعا می نمایند قهوه ای(kapi) که در استان های جنوبی کارناتاکا(Karnataka)،آندرا پاردش(Andhra Pradesh)،تامیل نادو (Tamil Nadu) و کرالا(Kerala) درست می گردد یکی از برترین نمونه ها در جهانست. راز این قهوه خوشمزه در صبر زیاد برای درست کردن آن، شیرجوشیده و لوازم مناسب برای تهیه آن است. فیلتری که برای قهوه هند جنوبی استفاده می گردد دارای دو محفظه فلزی است. محفظه بالایی جایی قرار گرفته است که دانه های قهوه و آب را قرار می دهیم. این محفظه دارای سوراخ است به همراه یک پیستون و یک کلاهک. و محفظه پایینی جایی است که این قهوه قوی و غلیظ را برداشت می کنیم. 1. 3یا 4 قاشق غذاخوری از پودر قهوه را در محفظه بالایی قرار می دهیم.قهوه اغلب با کاسنی طعم دار شده است. 2.روی قهوه را با پیستون میپوشانیم اما آنرا به سمت پایین فشار نمی دهیم آب جوش را روی آن می ریزیم و کلاهک را روی آن قرار می دهیم. 3. منتظر می مانیم تا یک قهوه غلیظ در محفظه پایین جمع گردد. این مرحله ممکن است یک ساعت طول بکشد.(اغلب مردم در طول شب قهوه هایشان را در این فیلتر می گذارند 4.یک ظرف شیر را می جوشانیم ، در حدود دوسوم لیوان شیر برای هر نفر. 5.زمانی که شیر جوشید و هنوز داغ است برای هر نفر یکی دو قاشق غذاخوری قهوه جوشانده به همراه شکر به آن اضافه می کنیم. نکته ای که در خصوص این قهوه وجود دارد این است که بعضی از مردم پس از آماده شدن قهوه یک بار دیگر نیز آنرا می جوشانند . در هیچ کجا قهوه ای به این غلطت وجود ندارد. قهوه ویتنامی که مشهور تر هم است با همین روش تهیه می گردد .فقط بیشتر ترجیح می دهند به جای شیر جوشانده از شیر غلیظ شده استفاده نمایند. منبع:afar
منبع: کجارو