چه زمانی نگران لرزش دست های خود باشیم؟

به گزارش وبلاگ مهیار، لرزش یا ترمور به علت انقباضات غیر ارادی عضلات رخ می دهد که می تواند باعث تکان خوردن قسمت هایی از بدن گردد. لرزش دست، شایع ترین نوع لرزش است و شرایط یا عوامل مختلفی می تواند باعث ایجاد آن گردد.

چه زمانی نگران لرزش دست های خود باشیم؟

به گفته دکتر جیسون سینگ، مدیر ارشد یک مرکز پزشکی، لرزش دست ها اغلب دلیلی برای نگرانی نیست. لرزش های اساسی رایج و عموما خوش خیم هستند. این ها به دسته ای از اختلالات حرکتی تعلق دارند که با تکان دادن دست معین می شوند اما سایر اعضای بدن مانند سر و صدا نیز ممکن است که درگیر این مورد شوند.

اگر متوجه شدید که دست هایتان بدون هیچ دلیل معینی می لرزد، بهتر است در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید. لرزش دست می تواند نشانه ای از مسائل پزشکی مختلف باشد که بعضی از آن ها می توانند مسائل جدی ایجاد نمایند.

سینگ می گوید که اگر شما سفتی عضلات، حرکات آهسته، یا مسائل تعادل و هماهنگی را تجربه می کنید، لازم است که در پی مراقبت های پزشکی باشید. بسیاری از شرایط پزشکی می توانند باعث لرزش شوند که شامل مواردی مانند مولتیپل اسکلروزیس، بیماری تیروئید، بیماری پارکینسون، سکته مغزی، عدم تعادل الکترولیت ها یا حتی مصرف بیش از حد الکل است.

علاوه بر این، اگر به نظر می رسد که لرزش شما بدتر می گردد یا اگر به طور قابل توجهی در فعالیت های روزانه مانند نوشتن، خوردن یا نوشیدن تداخل ایجاد می نماید، باید به پزشک مراجعه کنید. هر چه زودتر در پی مشاوره پزشکی باشید، بهتر است با این حال، وحشت نکنید زیرا بسیاری از عوامل بی ضرر نیز می توانند باعث لرزش دست شوند. شناسایی و تشخیص هر گونه بیماری زمینه ای، اولین گام برای دریافت درمان مناسب و احساس بهتر است.

چندین دلیل رایج اما کمتر نگران نماینده برای لرزش دست ها وجود دارند. به عنوان مثال، لرزش اساسی، شایع ترین دلیل لرزش در بزرگسالان است و با هیچ بیماری زمینه ای مرتبط نیست. لرزش اساسی معمولا دست ها را درگیر می نماید اما می تواند در سایر قسمت های بدن مانند سر، صدا و پاها نیز مشاهده گردد. معمولا زمانی بدتر می گردد که فرد احساس استرس یا اضطراب می نماید یا یک کار حرکتی مانند نوشتن یا ریختن یک لیوان آب انجام می دهد. درمان این مشکل می تواند شامل تغییر شیوه زندگی، دارو و جراحی باشد.

هیپوگلیسمی، یعنی زمانی که سطح قند خون خیلی پایین می آید، این مورد نیز می تواند باعث لرزش عضلانی گردد. قند خون پایین می تواند ناشی از دیابت، حذف وعده های غذایی یا ورزش زیاد باشد. بعلاوه عارضه جانبی مصرف بعضی داروها مانند داروهای ضد افسردگی و ضد روان پریشی می تواند لرزش ایجاد کند.

سینگ شرح داد: دلایل دیگر عبارتند از اضطراب که واکنش جنگ یا گریز بدن را فعال می نماید و می تواند مواد شیمیایی مغز و هورمون هایی را آزاد کند که باعث علائم فیزیکی مانند لرزش دستان شوند. خستگی شدید نیز می تواند باعث این مورد گردد زیرا خستگی شدید کنترل و هماهنگی ماهیچه ها را کاهش می دهد و منجر به لرزش می گردد.

کافئین یکی دیگر از دلایل رایج است که مصرف بیش از حد آن می تواند سیستم عصبی را بیش از حد تحریک کند و باعث لرزش گردد. من این مورد را در بیماران جوان تری که نوشیدنی های انرژی زا مصرف می نمایند نیز مشاهده نموده ام.

اگر به یکی از دلایل کمتر نگران نماینده دچار لرزش دست می شوید، می توانید چند کار برای کاهش لرزش انجام دهید. یکی از مهمترین کارهایی که می توانید انجام دهید استراحت کافی است. طبق گفته موسسه ملی قلب، ریه و خون ایالات متحده (NHLBI)، بزرگسالان هر شب به هفت تا 9 ساعت خواب احتیاج دارند. کاهش مصرف کافئین یا قطع کامل آن را در نظر بگیرید. بعلاوه سعی کنید از خوردن وعده های غذایی منظم در طول روز اطمینان حاصل کنید تا سطح قند خون خود را ثابت نگه دارید.

اگر احساس می کنید که لرزش دست های شما ممکن است ناشی از داروی شما باشد، در خصوص تغییر داروی خود به یک داروی دیگر یا کاهش دوز مصرفی با پزشک خود مشورت کنید و اگر همواره لرزش دست دارید، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید، حتی اگر فکر می کنید که جدی نیست. آنان می توانند علائم شما را ارزیابی نمایند، دلیل اصلی لرزش شما را شناسایی و در صورت احتیاج درمان های بیشتری را توصیه نمایند.

چگونه لرزش دست را تشخیص دهیم؟

لرزش دست ممکن است چندان قابل شناسایی نباشد اما زمانی که فرد دست های خود را مستقیما جلوی بدنش نگه می دارد یا زمانی که استرس دارد یا مضطرب است، بیشتر قابل توجه باشد.

لرزش، بیشتر دست ها را تحت تاثیر قرار می دهد، با این حال، می تواند در سایر قسمت های بدن نیز مانند سر، بازوها، پاها، تنه و حنجره نیز رخ دهد.

انواع لرزش

انواع مختلفی از لرزش وجود دارد. با این حال، بیشتر آن ها به دو دسته تقسیم می شوند:

لرزش در حالت استراحت: این لرزش زمانی رخ می دهد که ماهیچه ها شل هستند، از جمله زمانی که دست ها روی پاها قرار می گیرند.

لرزش عملی: این لرزش زمانی رخ می دهد که ماهیچه ها به دلیل حرکت ارادی منقبض می شوند. بیشتر لرزش ها، لرزش های عملی هستند.

گاهی اوقات، لرزش می تواند نشان دهنده یک مشکل زمینه ای سلامتی باشد، به خصوص اگر مداوم یا بسیار واضح مشاهده گردد.

ویژگی متمایز یک لرزش پارکینسونی این است که در حالت استراحت رخ می دهد (از این رو به آن لرزش استراحت می گویند). ابر اساس اظهارات بنیاد پارکینسون، برای اینکه تشخیص پارکینسون در نظر گرفته گردد، لرزش در حال استراحت باید با یکی از دو علامت شاخص دیگر سفتی و برادی کینزی (بیماری برادیکینزی حرکت آهسته بدن یا عدم توانایی حرکت سریع بدن است) همراه گردد.

دلایل رایج لرزش دست ها

کمبود خواب، مصرف کافئین بیش از حد، قند خون پایین، اضطراب، مصرف بعضی داروها، لرزش اساسی، بیماری زمینه ای پرکاری تیروئید -که در زنان شایع تر از مردان است و خود را بیشتر در سنین 20 تا 30 سالگی نشان می دهد و می تواند همراه با سایر عوارض جانبی باعث لرزش دست گردد- و مورد آخر بیماری پارکینسون است. بیماری پارکینسون جدی ترین تشخیص مرتبط با لرزش است و این لرزش هنگام استراحت و نه در هنگام استفاده از دست ها بدتر می گردد.

هنگامی که شما در این شرایط قرار دارید، دست شما می لرزد زیرا سلول های مغزی که به عضلات شما می گویند حرکت نمایند، آسیب دیده اند. لرزش معمولا از یک طرف آغاز می گردد، اما با گذشت زمان ممکن است به طرف دیگر نیز سرایت کند. بعلاوه ممکن است آهسته تر حرکت کنید، در تعادل مشکل داشته باشید، یا متوجه شوید که دست ها و پاهایتان سفت شده اند. درمان اصلی لرزش پارکینسون دارو و گاهی جراحی برای کنترل بهتر عضلات است.

منبع: گردشبان

به "چه زمانی نگران لرزش دست های خود باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه زمانی نگران لرزش دست های خود باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید